Aan alle vrienden van het Rolder Kerkgebouw 14 augustus 2024 – Jacobuskerk Rolde (2024)

Geachte vriend,


Wij willen u hierbij graag informeren over de activiteiten in en rondom de Jacobuskerk, die het komend half jaar georganiseerd worden door of in samenwerking met de Stichting Behoud Rolder Kerk.


Maar eerst nog twee wetenswaardigheden:
Het Kerkenpad Aa en Hunze 2024 ligt inmiddels achter ons. Op 17, 24, 31 juli en 7 augustus voerde een mooie fiets/wandel/autoroute langs 5 zeer bezienswaardige kerkgebouwen in de gemeente Aa en Hunze (Anloo, Gieten, Gasselte, Grolloo en Rolde). In Rolde maakten gemiddeld 80 bezoekers per dag gebruik van de rondleidingen die door de gidsen van de SBRK werden gegeven.


In vorige nieuwsbrieven werd al vermeld dat er een restauratie van de glas in lood ramen in het kerkgebouw aan zat te komen. Dat werk is eind juli begonnen en moet er toe leiden dat de ramen zeker weer 20 jaar meekunnen. Op basis van een solide financieel dekkingsplan met toegezegde subsidies door verschillende partijen heeft ook de SBRK voor deze restauratie een bijdrage toegezegd, van € 6325.


Programma augustus-december 2024

Elke woensdagmiddag

Het kerkgebouw is elke dag open voor bezoek, van ca. 09:00-17:00 uur. Daarnaast zijn er op de woensdagmiddagen t/m 11 september gidsen van de SBRK aanwezig, voor een rondleiding of gewoon om vragen te beantwoorden. Op aanvraag (email naar sbrkerk@gmail.com) kunnen ook op andere dagen het hele jaar door rondleidingen georganiseerd worden.


24 augustus

Van 16.00 tot 17.00 uur geeft Wim Westerman (organist van de kerkelijke gemeente) een orgelconcert in de Jacobuskerk. Hij speelt dan ontspannende muziek van Bach en andere componisten. Het wordt een familievriendelijk concert, dat zeker óók voor kinderen erg leuk is. Toegang is gratis (vrijwillige bijdrage voor de SBRK bij de uitgang). Wim geeft hierbij met behulp van een klein orgelmodel ook uitleg over hoe een orgel werkt. Na afloop is er voor iedereen een glaasje fris. Voor meer informatie, zie www.rolderkerk.nl.

14 september

De jaarlijkse Jacobusboekenmarkt buiten rondom de kerk, van 10:00-15:00 uur. Voor meer informatie over de inzameling van boeken en de boekenmarkt, zie www.rolderkerk.nl.


Het kerkgebouw zelf is deze dag ook te bezichtigen in het kader van Open Monumentendag. Gidsen zijn aanwezig. Het vriendenkoor uit Grolloo zingt van 10:30-11:00 uur in de kerk. Verder vindt op deze dag een tentoonstelling plaats van sculpturen gemaakt door Peter Visser uit Rolde en Ria Tönis uit Gieten; deze tentoonstelling loopt van vrijdag 13
september t/m zondag 15 september.


28 september

Inmiddels alweer de derde Roldertorenrun. Na de eerste twee druk bezochte edities in 2022 en 2023 krijgt dit hardloopevenement een vervolg. Er is keus uit drie afstanden (halve marathon, 10K en 5K). Start en finish zijn bij de kerk; de prijsuitreiking vindt plaats in de kerk. Het parcours is schitterend: er is voor gezorgd dat de Roldertoren tijdens
de loop bijna overal te zien is! Dit evenement wordt georganiseerd door een groep enthousiaste lopers uit Rolde. Inschrijven kan via https://roldertorenrun.nl.


24 november

Klein Orkest Rolde treedt ‘s middags op in de Jacobuskerk. Nadere berichtgeving over dit concert volgt nog. Houd ook www.rolderkerk.nl in de gaten.


13 december

De jaarlijkse Goede doelen Kerstmarkt gaat dit jaar zeer waarschijnlijk weer door! In verband met concerten in de Jacobuskerk van de Stichting Rolder Concerten op 15 en 16 december met repetities op 14 december, dit jaar voor het eerst op een donderdag (13 december) i.p.v. op de vrijdag.


Waar in 2023 voor het eerst sinds jaren deze traditionele kerstmarkt moest worden afgeblazen omdat er geen coördinatoren werden gevonden is dat dit jaar wel gelukt. De voorbereidingen zijn in volle gang.
Wilt u meehelpen deze Kerstmarkt tot een succes te maken, graag een mailtje naar sbrkerk@gmail.com.

Verder zijn wij op zoek naar een goed doel voor deze kerstmarkt. Het doel moet een raakvlak hebben met een bewoner uit Rolde e.o.. Mocht u hiervoor ideeën hebben, wilt u dan contact met ons opnemen? Graag
voor eind september, via vriend@sbrk.nl of sbrkerk@gmail.com.

Aan alle vrienden van het Rolder Kerkgebouw 14 augustus 2024 – Jacobuskerk Rolde (1)

Jacobuswijn weer voorradig

Er is weer een nieuwe lichting Jacobuswijn (rood) en er is ook nog een kleine voorraad witte Jacobuswijn. Niet alleen lekker maar ook leuk om als cadeau te geven! Per fles betaalt u € 7,50. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het behoud van het Rolder kerkgebouw. Bestellingen kunnen geplaatst worden via vriend@sbrk.nl.


Rabo ClubSupport Actie 2024
Wij doen dit jaar voor de tweede keer mee met de Rabo clubactie.


Vorig jaar kregen we een financiële bijdrage om een audiotour in de kerk te kunnen maken, waarmee bezoekers – ook als er geen gidsen van de SBRK aanwezig zijn – een digitale rondleiding kunnen krijgen door het kerkgebouw. Deze audiotour is bijna gereed en zal in september-oktober in gebruik worden genomen.


Dit jaar hopen we op een bijdrage om deze audiotour uit te breiden met een versie toegespitst op schoolgaande jeugd/jongeren, waarmee zij in en rondom de Jacobuskerk in Rolde kennis kunnen maken met de eeuwenoude historie van deze mooiste plek in Rolde.


Van 2 t/m 24 september kunnen rekeninghouders van de Rabobank hun stem op ons uitbrengen. Begin september hoort u van ons hoe het stemmen precies in z’n werk gaat.


Alvast hartelijk dank voor uw steun!

Vrijwilligers gezocht
Wilt u zo nu en dan meehelpen bij onze activiteiten (als gids, hulp bij de boekenmarkt of kerstmarkt)? Dan nodigen wij u hierbij uit contact met ons op te nemen via vriend@sbrk.nl !


Gebruik van het kerkgebouw vóór en dóór het dorp
Zoals bekend heeft de SBRK twee doelstellingen. Naast het behoud van het historische kerkgebouw wil de SBRK graag dat de prachtige Jacobuskerk niet alleen gebruikt wordt door de kerkelijke gemeente maar door het héle dorp. Gemeenschapsactiviteiten die van het kerkgebouw gebruik maken krijgen dan ook vaak onze steun; de SBRK kan bijvoorbeeld de huur van het kerkgebouw voor haar rekening nemen. We kunnen dit niet genoeg benadrukken. Zeg het voort!


Rest ons u nog een goede nazomer te wensen!


Met hartelijke groet,
Het bestuur van de SBRK


Arie van Haeringen, Frank van der Burg, Henriëtte Meijer, Michel Schoenmaker, Renate Meijering, Bert Knol

Aan alle vrienden van het Rolder Kerkgebouw 14 augustus 2024 – Jacobuskerk Rolde (2024)
Top Articles
My Compeat Workforce
HAUT 10 years celebration🎉🎉 | Huset-KBH, Copenhagen , SK | August 16 to August 17
Ucsf Ilab
Sharp Urgent Care Wait Times
Ksat Doppler Radar
ᐅ eGirl Kleidung kaufen: Wie ein eGirl aussehen so funktionierts!
Lamb Funeral Home Obituaries Columbus Ga
Car Parts Open Now
What Is the Z-Track Injection Method?
The KT extinction
Authentication Portal Pvusd
Osage actor talks Scorsese, 'Big Uncle Energy' and 'Killers of the Flower Moon'
Cratebrowser
Unterschied zwischen ebay und ebay Kleinanzeigen: Tipps, Vor- und Nachteile
The Goddess Collection
Ingersoll Greenwood Funeral Home Obituaries
The Blind Showtimes Near Showcase Cinemas Springdale
Weather Underground Shaver Lake
All Obituaries | Dante Jelks Funeral Home LLC. | Birmingham AL funeral home and cremation Gadsden AL funeral home and cremation
The Front Porch Self Service
Eros Indy
Vidant My Chart Login
Cambria County Most Wanted 2022
Clash of Clans: Best Hero Equipment For The Archer Queen, Ranked
Dreaisback
Orileys Auto Near Me
Influencing Factors and Differences in Born Aggregometry in Specialized Hemostaseological Centers: Results of a Multicenter Laboratory Comparison
201-654-6727
Greenland Outer Drive
Enter Cautiously Nyt Crossword
Official Klj
454 Cubic Inches To Litres
Weather Tomorrow Hourly At My Location On Netflix Movies
Chipotle Digital Kitchen Briggs Chaney
Obituaries Cincinnati Enquirer
Top French Cities - Saint-Etienne at a glance
Sa 0 Spn 2659 Fmi 18
CareCredit Lawsuit - Illegal Credit Card Charges And Fees
Cvs Newr.me
The Untold Truth Of 'Counting Cars' Star - Danny Koker
Blackboard Bristol
Craigslist Tools Las Cruces Nm
Kens5 Great Day Sa
Baroque Violin Shop Cincinnati Oh
marie claire Australia January 2016 Robyn Lawley, Rachel Taylor, Sarah Snook • EUR 11,50
Houston Gun Traders
Lagoon Pontoons Reviews
Eliza Hay, MBA on LinkedIn: I’m happy to share that I’ve started a new position as Regional Director… | 36 comments
Battlenet We Couldn't Verify Your Account With That Information
Horoskopi Koha
I Only Have Eyes for You by The Flamingos Lyrics Meaning - A Gaze Into Love's Timeless Power - Song Meanings and Facts
Sterling Primary Care Franklin
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 5798

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.